Decrease font size Default font size Increase font size
Straipsnių peržiūrėjimai
504807

Svečiai

Dabar svetainėje 4 svečiai (-ių) ir narių nėra

Share

 Ku

Kulinarinis raštingumo projektas

                                                          Raštingumo šaknys karčios, o vaisiai – šokoladiniai...

      Šaltinių progimnazijos 5-8 klasių mokiniai rugsėjį pradėjo ne tik Mokslo ir žinių diena, bet paminėjo ir dar dvi pasaulyje puikiai žinomas Tarptautinę raštingumo ir Tarptautinę šokolado dienas. Šias dvi progas į vieną sujungti sumanė lietuvių kalbos ir literatūros bei technologijų mokytojos. Taip gimė „Kulinarinis raštingumo projektas“, kuris tęsėsi net dvi savaites: nuo rugsėjo 3 iki 16 dienos. Pirmąją savaitę mokiniai ant A4 lapo turėjo dailyraščiu perrašyti (o gal ir sukurti) bei iliustruoti receptą, kurio vienas iš ingridientų – šokoladas.
      Antrąją savaitę mokiniai su technologijų mokytoja D. Gumeniene ne tik aptarė šokolado įvairovę, jo sudėtį bei atsiradimo istoriją, bet ir pasimėgavo šiuo karališku skanumynu. Penktokai siūlė klasės draugams ne tik paragauti jų atsineštą šokoladą, bet ir atspėti, kokie priedai jame slepiasi. Šeštokai patys bandė gaminti patiekalus, kuriuose vienas iš ingridientų – šokoladas. Jų išmonei nebuvo ribų: šokoladiniai blyneliai, baltos duonos riekelės su bananu ir šokoladu, vaisiai šokolade, šokoladiniai keksiukai, ledai su šokoladu. Mokiniai ne tik noriai gamino patiekalus su šiuo saldumynu, bet ir su malonumu juos ragavo.
     Kiekvienas mokinys, atradęs laiko prisėsti prie popieriaus lapo ir parašyti receptą, apdovanotas burnoje tirpstančia „Karūnos“ šokolado plytele. Mokinių sukurtais įdomiais, originaliais, šokoladu kvepiančiais darbais kiekvienas gali pasigrožėti mokyklos skaitykloje.
                                                                                                D. Dabušinskienė, lietuvių k. ir literatūros mokytoja

 

Ieškoti...

Dalyvaujame projektuose

Bendradarbiaujame